БАС

Български Антифашистки Съюз

Областен Съвет - Русе 

 

 

 

 

 

 

 

Брояч на посещенията


Tyxo.bg counter

Всеки трети британец счита, че  Еверест
е европейска планина

 

Еверест          Всеки трети британец счита, че върхът Еверест се намира в Алпите или на територията на Великобритания, съобщава Sky News. Според информация на телевизионния канал, това са резултати от социологическо изследване, проведено от британската географска фирма ESRI. На запитването, проведено в страната по време на така наречената “седмица на географските знания”, са отговорили 1 000 човека.
          

     
     Както пише вестник The Guardian, изследването е показало също, че половината от запитаните не знаят, че Нил е най-дългата река в света, а само една трета от респондентите са могли да си спомнят, че на земното кълбо има всичко 193 страни.
           Освен това се оказало, че британците не се ориентират много добре даже в районите на своето местоживеене. Половината от запитаните признали, че никога не са ходили на река или излизали извън града. Една трета никога не са ходили в местните музеи и църква, а една четвърт не са бивали никога в местния център за развлечения. При това най-посещаваните места от  запитаните британци се оказал супермаркетът  «Направи сам» Това признали 39 процента от респондентите. Най- непопулярни места се оказали местните музеи — те се посещават регулярно само от девет процента от британците.