Момче на 4 години станало член на елитен клуб на гениите >
Хора и събития
Начало Начало    Контакти Контакти
 

Момче на 4 години станало член на елитен клуб на гениите

Четири-годишно момче с IQ , по-висок от този на Айнщайн.
Още на 3-годишна възраст Шъруин Сараби ( Sherwyn Sarabi ) е станал най-младият член на елитния клуб Менса ( Mensa) , който има само 85 членове от целия ?? свят според Daily Express .

Сега, на 4 години, невръстният гений попада в обществото HELLIQ 1 за хора с изключителен интелект, чиито критерии за прием са много по-високи.

Интелектуалния потенциал за Менса притежава два процента от глобалното население.

За сравнение, изключителен интелект, достоен за членство в HELLIQ, има едва 0,003 процента от населението на планетата.

Невероятният коефициент на интелигентност на Шъруин е измерен от психолога д-р Питър Конгдън ( Dr Congdon ) .

Експертът отбелязва, че IQ-то на малчугана е минимум 160 - колкото на Айнщайн, но може и да е по-високо, тъй като настоящите тестове не могат да отчитат интелект, надхвърлящ тази стойност.

Д-р Конгдън допълва, че умствената възраст на Шъруин е 8 години и 9 месеца - двойно по-голяма от действителната му.

Психологът казва, че е твърде необичайно за дете да притежава подобен интелект.

Sherwyn , от Барнзли , Южен Йоркшир Sherwyn , от Барнзли , Южен Йоркшир ( Barnsley, South Yorkshire ) е започнал училище две години по-рано от обичайната възраст.

За крехките си години Шъруин е прочел 1032 книги, познава таблицата на Менделеев, от 18-месечна възраст използва образователни апликации за айПад-а си, а от 2-годишен може да назовава всички страни на глобуса.

Аманда, 37-годишната горда майка на малкия гений, споделя, че през повечето време синът й се държи като нормално дете и обича да играе с играчки и приятелчета.

Това, което различава Шъруин от другите деца е, че е спрял да гледа телевизия още на 16 месеца.

1 HELLIQ е получено от "Hellenic IQ-общество в света" и "Хелиос" (слънце).

Дружеството е основано през 2001 г. и в момента има повече от 70 членове, със строг критерии за допускане: той приема само кандидати, които са издържали стандартизирана и контролиран тест IQ.

Целта на сдружението е обменът на идеи и дейности на високо интелектуално ниво, а също така включва предоставяне на прости решения на сложни проблеми в рамките на дискусии и дейности, заедно с други високо IQ-общества.

Страницата е създадена :