фашизъм, нацизъм

Домашното кино на Хитлер:
как Ева Браун запечатала частния живот на диктатора

 ("The Guardian", Великобритания)

 

Ева Браун станала най-откровеният хроникьор на нацисткия режим, снимайки частния живот на Хитлер с помощта на кинокамера. Но само благодарение на упоритостта на художника Лутц Бекер (Lutz Becker), заснетите ленти видяха света.

 

Лутц Бекер (Lutz Becker), е роден в Берлин през 1941 година. Сега той е на 70 години и живее в лондонския район Бейсуотер.

През 1972 година в едно хранилище на окръг Колумбия в ръждясала камара от кутии той намерил дълго търсените от него 16 милиметрови ленти с немски етикети.

Това били цветни ленти, на които бил заснет Хитлер заедно с някои други нацистки главатари (Алберт Шпеер, Гьобелс, Рибентроп). Това били ленти от домашното кино на Ева Браун. На лентите се вижда Хитлер в Баварските Алпи, изглеждащ наивно невинен. Виждаме го как заедно с приближените му пият кафе, шегуват се и позират пред камерата. Хитлер разговаря с децата на своите подчинени или гали своята източноевропейска овчарка Блонди.

Заснетите от Браун ленти позволяват непосредствено да се види нацисткото ръководство.

Браун проследява кариерата на фюрера до зенита на славата на нацистите, до лятото на 1941 г. Третият райх бил обречен и Ева Браун прекратила заснемането

Считам, че ще ви бъде интересно да видите и трите филмчета.

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FrzaM0FOWfA

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vna7ea9Zxq4

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L1lZJ5SlQL0


По материали на http://inosmi.ru/world/20130130/205248825.html

 

М. Кръстев

 

 

 

 
Последно обновяване


Брояч на посещенията
Контакти: bas-os@bas-bg.org