Logo
Български Антифашистки Съюз
Областен и Общински Съвети - Русе
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ленин, Хрушчов и Сталин посетили Москва ?


Ленин се ръкува с Хрушчов. Сталин прегръща Горбачов. Терешкова гали Светлана. Това не е резултат на действие на машина на времето за прослава на руснаците,които са живели в различен период от времето.

В индийския щат Керала (Kerala) завършил конгресът на хората, които родителите им кръстили в чест на съветски държавни лидери, съобщава Ananova. Той се състоял в индийското село Москва.

Работата е в това, че по време на студената война в този щат комунистите имали особено силно влияние. Привържениците на левите идеи често наричали своите деца в чест на лидерите на КПСС.
Това е вторият такъв конгрес. Първият се състоял преди няколко месеца. Тогава конгресите се провеждали в Руския културен център в град Патанамтит (Pathanamthitta).Тогава в него участвали индийци, които се казвали Ленин, Хрушчов, Сталин, Горбачов и Терешкова. Сега в празника взели участие двама Гагарин-a, седем Ленин-а, шест Сталин-а и двама Брежнев-а.
Според думите на един от сътрудниците на центъра, след 1991 година традицията да се дават на децата “комунистически”имена е прекъсната. Сега хората ги привличат имената на литературни герои, например Наташа от “Война и мир” на Толстой.
Присъствали са и двама Гагарин-a. И двамата са родени в годината, когато първият космонавт е излетял в космоса.Един от участниците се казвал Пушкин. Най старият участник бил 72 – годишният Иван (асоциация с цар Иван Грозни). Най-младата участничка била 18-месечната Светлана

Има младежки клуб “Спутник”, ресторанти “Волга”.

http://lenta.ru/news/2005/07/09/moscow/
http://www.ananova.com/news/story/sm_1455388.html?menu=