БАС     БАС
БЪЛГАРСКИ АНТИФАШИСТКИ СЪЮЗ

БАС БАС
Google search

WWW http://www.bas-bg.org

 Ленин от космоса

 

Жители на Сибир са поздравили извънземните
с юбилея на Ленин

 

            На картографския сервиз на Google Earth е открит гигантски поздрав до Владимир Илич Ленин по случай стогодишнината му. Да се види поздравът е станало възможно с помощта на спътникова снимка от космоса. Неизвестни майстори са гравирали дървета (или, обратно, са ги посадили) във формата на акуратен надпис „Ленину - 100 лет" („Ленин – на 100 години”) между селата Труд и Знание и Звериноголовск. За първи път арт- ефектът е забелязан в блога ЕnglishRussia.

 

Да се намери надписът може по тази връзка. С отчитане на това, че Владимир Ленин е роден през 1870 година, гигантският надпис е бил направен почти преди 40 години.

 

По-рано в Русия и в други страни на света са били откривани и други интересни надписи, които могат да бъдат разгледани само от голяма височина. Така например, през пролетта на 2006 година във Великобритания на едно поле бил намерен гигантски надпис „задник” (arse), а на покрива на жилищна сграда е открита дума (внимание ненормантивна лексика – заб. на „Лента.Ру”), която не е прието да се използва в средствата за масова информация и в обществени места.

 

Източник: http://lenta.ru/news/2008/09/05/lenin/