Logo

Български Антифашистки Съюз
Областен и Общински Съвети - Русе


 

Рузвелт,Сталин,Чърчил

В Маастрихт ще се срещнат внуците на Рузвелт, Сталин и Чърчил

 

На 1 октомври, 60 години след Ялтенската конференция, в холандския град Маастрихт за първи път ще се съберат внуците на ръководителите на САЩ, СССР и Великобритания от времето на Втората световна война:

Рузвелт,Сталин,Чърчил
Сега ще се срещнат техните внуци

Кертис РузвелтКертис Рузвелт
(Curtis Roosevelt)
,

 

 

 

 

 

Евгений ДжугашвилиЕвгений Джугашвили

 

Уинстън ЧърчилУинстън С. Чърчил
(Winston S.Churchill).

 

 

 

 

За това е съобщил за РИА “Новини” един от организаторите на тази среща Стефан Глерум (Stephan Glerum).

Внуците на Рузвелт, Сталин и Чърчил са поканени в Маастрихт за откриването на Висшата школа за управление (Graduate School of Governance) на Маастрихсткия университет. В рамките на това мероприятие ще се състои беседа с поканените потомци на бившите ръководители на трите държави на тема: “Ялта и след нея. 1945 – 2005” (Yalta and Beyond). Ще ги интервюира известният журналист на ВВС Тим Себастиян (Tim Sebastian).

След това ще се състои “кръгла маса” на тема “Поглед на Европа след Ялта” (Visions on Europe beyond Yalta). В дискусиите с внуците на Рузвелт, Сталин и Чърчил ще вземат участие студенти, преподаватели и политици. Според думите на организаторите, посредством тази среща те искат да погледнат назад върху последствията от разделянето на Европа, към което са довели ялтенските съглашения, на подписания Маастрихтски договор, а също на днешните европейски и световни проблеми, в частност, на недостатъците в управлението, корупцията и тероризма.

 

Источник: РИА Новости и др.