любопитно

Мерседесът на Хитлер

 

Руски милиардер купил "Мерцедеса" на Адолф Хитлер

                Неизвестен руски милиардер заплатил няколко милиона евро за „Мерцедес”, принадлежал на Адолф Хитлер, съобщава немското издание Express.

Редкият модел 770К с тъмно-син цвят струвал на купувача сумата между 4 и 10 милиона евро, разказал известният в Германия продавач на редки ценни  автомобили Михаел Фролих. Флорих се сдобил с автомобила от частен колекционер, като проверил  подлинността му по оригинални документи и като се консултирал с производителя.

На автомобила е съхранен даже истинският регистрационен номер 1А 148461. По думите на Флорих нямало никакви проблеми с откритата продажба на автомобила, тъй като върху нея нямало никаква нацистка символика.

Руският купувач на ценния автомобил, пристигнал в Дюселдорф в петък, 20 ноември 2009 година. Освен личния автомобил на Хитлер милиардерът решил да купи и пет други автомобила от същата серия, принадлежали на обкръжението на нацисткия вожд.

Друг автомобил, принадлежал на Фюрера, състезателният болид „Порше”  - през февруари 2007 година бил изложен на аукциона Christie's със стартова стойност 12 милиона долара, но така и не бил продаден, тъй като номерата на двигателя и рамата не съвпадали с оригиналните, което разочаровало колекционерите.

 

 
Последно обновяване


Брояч на посещенията
Контакти: bas-os@bas-bg.org