БАС     БАС
БЪЛГАРСКИ АНТИФАШИСТКИ СЪЮЗ

БАС БАС
Google search

WWW http://www.bas-bg.org

 

Потомците на Хитлер се договорили да прекъснат рода

 

        Роднините на фюрера на Третия райх Адолф Хитлер живеят в САЩ и рядко се появяват в пресата. Със смъртта на тримата негови братови внуци родът се прекъсва.

        Алоис, братът на Адолф Хитлер, пристигнал в Британия, за да изучава хотелиерство. Оженил се за ирландска девойка, притежавал в Ливърпул (Liverpool е град в Северозападна Англия, разположен от северната страна на естуара на река Мърси - б.пр.) неголям ресторант и хотел. Обаче скоро Алоис банкрутирал и се върнал в Германия, оженил се за германка и им се родил син Ханс, който скоро станал нацист и загинал в съветски плен през 1942 година.

        Съпругата не последвала Алоис, както по-късно съобщила пресата, поради това, 1е на нея й се струвало, че той станал много жесток. Техният син Уйлям-Патрик, роденият през 1911 година племенник на Хитлер, като пораснал се заселил в Лондон по това време, когато чичо му станал управник на Германия.

        Уйлям-Патрик, мислейки немного, решил да се възползва от своите роднински връзки и да направи кариера в нацистка Германия. Баща му и чичо му го устроили като счетоводител. Това положение въобще не съответствало на представите на Уйлям-Патрик относно това, с какво трябва да се занимава член на семейството на Хитлер. Той се опитал да шантажира чичо си, заплашвайки го, че ако не му даде по-престижна работа, той ще обнародва в пресата неудобни за Хитлер факти от живота на семейството, в частност за еврейската и ирландската кръв в рода.

        Хитлер се съгласил да предостави на племенника си ръководна длъжност в Третия Райх с условие, че се откаже от британското си гражданство. Уйлям-Патрик предпочел да замине за Америка. През 1939 година той започнал  цикъл от лекции с цел печалба на тема „Моят чичо Адолф” в САЩ. По-късно издал книгата „За какво мислят немците”.

        Един офицер попитал Уйлям-Патрик: „Фамилията Ви?”. Той отговорил: „Хитлер!”. Офицерът се усмихнал и казал: „В такъв случай аз съм Хес”. ( Рудолф Хес (на немски: Rudolf He?) е немски политик, член на Нацистката партия (номер на партийния билет: 16), близък сътрудник на Адолф Хитлер - Бел пр.).

        През 1942 година Уйлям-Патрик написал писмо на президента Рузвелт, в което молел за разрешение да се присъедини към американската армия за борба срещу нацизма. След писмото последвало разследване на ФБР, което не намерило в биографията на Хитлер нищо осъдително. В края на краищата, след многобройни бюрократични протакания, Уйлям-Патрик бил призван във флота. Разказват, че на повиквателния пункт офицерът го попитал: Фамилия?”. Той отговорил: „Хитлер!”. Офицерът се усмихнал и казал:
В такъв случай аз съм Хес”.

        В хода на бойните действия Уйлям-Патрик бил ранен. Той се ожени и станал притежател на лаборатория за анализ на кръв, умрял през 1987 година.

 

        Уйлям-Патрик имал четирима сина, един от които загинал в автомобилна катастрофа в края на 80-те години. Останалите трима синове сключили негласен договор за това, че никога няма да имат потомство. Със смъртта на последния от тях кръвната линия на Хитлер се прекъсва и изчезва завинаги, ако никой не наруши уговорката.

 

 

Източник: http://newsukraine.com.ua/news/113143/

Превод: Михаил Кръстев

 
.