БАС

Български Антифашистки Съюз

Областен и Общински Съвети - Русе 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хитлер
Хитлер подписва договора за ненападение с Великобритания, Мюнхен,
1938 г.

Работното място на Хитлер е изложено на търг

На закрит търг във Великобритания се продават бюрото и столът, на които някога е работил Адолф Хитлер, съобщава The Guardian.

През 30-те години дъбовата мебел била изработена в работилницата на Балин, бивш доставчик на управителя на Бавария. В масата се намирала секретна кутия, предназначена за сейф. Предполага се,че именно на тази маса през 1938 година Хитлер и Чембърлейн са подписали договора за ненападение, станал известен по-късно като “Мюнхенския сговор”.

Мебелите били откарани от Германия в САЩ в качеството си на трофеи веднага след края на Втората световна война. Там те се съхранявали в армейски склад до 70-те години, когато американското правителство взело решение да разпродаде трофейните вещи, които по това време станали ценен антиквариат.

Столът и бюрото придобил частен американски колекционер. Сега той решил да продаде вещите, стойността на които нараснала значително за това време. Очаква се, че за бюрото и стола ще бъдат заплатени около милион долара.URL: http://lenta.ru/news/2006/09/05/hitler/