любопитно

Внукът на Сталин Йосиф Алилуев

Починал е внукът на Сталин

2 ноября 2008

 

            В Москва е починал Йосиф Алилуев — син на дъщерята на Сталин Светлана Алилуева от първия й брак, съобщил в неделя Първи канал на руската телевизия.

 

От внуците на Сталин само Йосиф Алилуев имал възможност да общува със своя дядо. Отношенията с майка му не били много добри. През 1967 година той напуснал Съветския Съюз, върнал се в родината си в началото на 80-те години, но скоро отново заминал за Америка и престанал да поддържа отношения с децата си.

 

Йосиф Алилуев е роден през 1945 година, завършил е медицински институт, работил е като кардиолог. Публикувал е повече от 150 статии и монографии за сърдечните болести.

 

Той се отказал да пише мемоари и практически не е давал интервюта. «Моята майчица — абсолютно непоносим човек в смисъл на характер. Тя се изхитри да се скара с  всичките си три деца. Моята по-малка сестра, когато по онова време й беше писала писмо, не пожела да дойде в Москва, когато тя се върна. Аз не съм чел писмото, но там тя всичко беше обяснила. С моята американска сестра Олга, видимо, отношенията също не бяха добри. Получава се, че или ние всичките трима сме лоши, или тя е много тежък човек» — думи на Йосиф Алилуев цитирани от Първи канал.

 

 

 
Последно обновяване


Брояч на посещенията
Контакти: bas-os@bas-bg.org